Sprekersbureau voor jonge wetenschappers

Heb je interesse om je onderzoek voor mensen uit de praktijk te presenteren?


Charlotte de Roon, MSc

Voorzitter Promovendi Netwerk Nederland:
"De ontmoeting die Promovendis organiseert tussen promovendi en bedrijfsleven zorgt voor een versterking van de maatschappelijke waarde van promovendi."


Hoe werkt het?

Je presenteert en bespreekt je onderzoek op locatie bij een bedrijf, voor een (kleine) groep medewerkers. Wetenschap en praktijk kunnen letterlijk samen aan tafel zitten.
Promovendis maakt de match tussen de jonge onderzoeker en een bedrijf via search én vanuit een eigen database. Daarom komen wij graag in contact met enthousiaste promovendi (of postdocs), uit elk vakgebied. Voor promovendi (en postdocs) biedt het presenteren van je onderzoek bij een bedrijf een aantal kansen die van waarde kunnen zijn voor het vervolg van je onderzoek en loopbaan:

Wij bieden promovendi (of postdocs) :
• De kans om in een bedrijf of organisatie het eigen onderzoek te presenteren en te bespreken
• Feedback uit de praktijk
• 'Exposure' en het uitbreiden van het netwerk
• Eventueel als potentiële werknemer naar voren komen
• Het bijdragen aan valorisatie
• Een passende vergoeding.

Wij zoeken promovendi (of postdocs) die:
• In het laatste of voorlaatste jaar van hun onderzoek zijn
• Het leuk vinden hun onderzoek te presenteren
• Graag over hun onderzoek met mensen uit de praktijk in gesprek gaan.

Voel je je aangesproken door de mogelijkheden van Promovendis, dan nodigen wij je van harte uit met Promovendis contact op te nemen! Dit kan door het inschrijfformulier  in te vullen. Na ontvangst daarvan nemen wij contact met je op. Aan het inschrijven zijn geen kosten verbonden.

Ja, ik wil graag over mijn onderzoek in gesprek met mensen uit de praktijk! Klik hier.

Werkwijze

Promovendis searcht op verzoek van opdrachtgevers en benadert eventueel ook actief bedrijven en organisaties om interessante (promotie)onderzoeken onder de aandacht te brengen.Hierbij worden geen persoonlijke gegevens van de onderzoeker vermeld. Zodra bedrijf of organisatie het onderzoek interessant vindt en de onderzoeker wil ontmoeten, wordt door Promovendis met de onderzoeker daarover afgestemd. Wanneer de onderzoeker geïnteresseerd is om bij dat bedrijf of die organisatie over het betreffende onderwerp met elkaar aan tafel te zitten, wordt door Promovendis  de onderzoeker aan het bedrijf of de organisatie geïntroduceerd. Promovendis doet er alles aan om deze match zo zorgvuldig mogelijk te maken, zodat voor beide partijen de ontmoeting de meeste waarde krijgt.

 

Quotes

"De mogelijkheid om te spreken voor publiek uit de praktijk triggerde mij om beter te gaan nadenken over de implicaties van mijn onderzoek buiten de wetenschap om. Er kwamen goede discussies op gang die mij weer een stap verder op weg hebben geholpen m.b.t. het plaatsen van mijn onderzoek in een bredere context en het maatschappelijke veld, niet alleen het wetenschappelijke. Erg waardevol!"
Anne Kok, Promovenda V.U.

“Het vertalen van mijn onderzoek naar een breed en gevarieerd publiek was een ontzettend leuke en waardevolle ervaring, en het was fijn te merken hoe nauw betrokken Promovendis hierbij was”.
Annemarie van Oosten, PhD UvA

"Promovendis slaat de brug tussen het wetenschappelijke 'hoe werkt het' en het praktische 'wat kan je ermee'
Wouter Smit, Promovendus EUR

“Het was een geweldige ervaring om mijn onderzoek en passie te kunnen delen met een heel ander publiek dan gewoonlijk. Het was erg leuk en leerzaam om na te denken en te discussiëren met het publiek over de praktische implicaties van mijn studie”
Trudy Voortman, Promovenda EUR

"Het was erg inspirerend om mijn eigen ervaringen als promovenda te kunnen delen met de bezoekers van het BCF Careerevent."
Esther Peters, Promovenda Radboudumc

"De lunch was een leuke, informele manier om mijn onderzoek eens in een hele andere setting te kunnen presenteren. Leuke vragen, goede sfeer en bovendien een erg lekkere lunch."
Monique Tabak, PhD UTwente

Masterclass

‘Eventbranche.nl’, Platform voor event organisaties, organiseert i.s.m. Promovendis een masterclass ‘catering’ met twee jonge wetenschappers als sprekers. De masterclass heeft twee actuele onderwerpen: ‘het brein achter smaak’ en ‘voedselverspilling’. Deze masterclass op 20 maart a.s. staat open voor geïnteresseerden! Meer informatie en inschrijving via:
http://eventbranchelive.nl/b71/learnings.php

http://www.eventbranche.nl/nieuws/masterclass-catering-brein-achter-smaak-minder-verspilling-meer-omzet-12192.html

februari 2017

National PhD Day 2016

National PhD Day 29 oktober 2016. Met Rolf van Wegberg, voorzitter Promovendi Netwerk Nederland

Facebook Like

   

 Copyright by Promovendis | Disclaimer | Webdesign by Logo Huis