Over ons

Drs. Catherine van Pol is aan de UvA afgestudeerd in de Pedagogische Wetenschappen. Zij heeft een brede werkervaring, overwegend in de Human Resources. Recent als assessor/adviseur bij Assessmentbureau LTP en eerder als recruiter van jonge academici voor KPN. Haar passie is het bij elkaar brengen van mensen die elkaar kunnen inspireren, van elkaar kunnen leren. Vanuit haar werkervaring weet zij dat wetenschap en praktijk elkaar nodig hebben. Het eerdere iLunch heeft zich ontwikkeld tot Promovendis!


Promovendis werkt samen met:

AcademicTransfer is hét carrièreplatform voor de wetenschap in Nederland en biedt het meest complete aanbod wetenschappelijke vacatures. Daarnaast promoot AcademicTransfer actief de Nederlandse wetenschap en zet zich in om de positie van (jonge) wetenschappers op de arbeidsmarkt te verbeteren. In dit gezamenlijke doel vullen Promovendis en AcademicTransfer elkaar perfect aan. Promovendis laat organisaties kennis maken met de meerwaarde van promovendi en creëert carrièrekansen voor ze. AcademicTransfer brengt deze meerwaarde en carrièrekansen vervolgens graag onder de aandacht via het eigen platform. 

www.academictransfer.com

 

Annemarie van Pol is afgestudeerd aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam. Zij is een aantal jaren daarna een ander pad ingeslagen door haar passie voor koken verder te ontwikkelen. Na jarenlange ervaring, eerst als kok, daarna als chef-kok, heeft zij met succes leiding gegeven aan haar eigen restaurant 'District 5' in Amsterdam. Na de verkoop in 2011 heeft zij haar eigen cateringbedrijf 'Annemarie kookt' opgericht en werkt zij als chef-kok op verschillende plekken in Amsterdam. Wanneer catering gewenst is bij uw (werk)bijeenkomst, dan kan Annemarie dat overheerlijk verzorgen.

www.annemariekookt.nl
 

  

Missie

Promovendis brengt wetenschap en praktijk bij elkaar, als voedingsbodem voor innovatie.

Ons concept met een promovendus als spreker is van waarde:
1. Voor bedrijven en organisaties: inspiratie voor innovatie en uniek zicht op kennis en talent.
2. Voor promovendi: 'exposure', kansen in het bedrijfsleven, feedback en netwerk.
3. Voor universiteiten: kennisvalorisatie; wetenschap in contact met de praktijk.


Achtergrond Promovendis

In onze kenniseconomie is innovatie essentieel. Essentieel om te ontwikkelen, te groeien, nieuwe impulsen en inzichten in de samenleving en de wereld mogelijk te maken. De wereld een toekomst te geven.
Innovatie moet in de praktijk gerealiseerd worden in het bedrijfsleven, bij producenten en dienstverleners. De kennis die daarvoor nodig is komt met name uit de wetenschappelijke wereld. Om te zorgen dat wetenschappelijke theorieën, zoals onderzoeken van promovendi succesvol kunnen worden toegepast en omgezet naar de praktijk, is communicatie, afstemming en samenwerking nodig tussen de academische wereld en de niet-academische wereld.

Het bedrijfsleven, de samenleving en de wetenschap hebben elkaar nodig. 
De wetenschap wordt gevoed door de praktijk. En de praktijk leeft van de producten van de wetenschap.

De academische wereld en het bedrijfsleven zijn zich bewust van het belang dat zij meer met elkaar moeten communiceren. De daaruit voortvloeiende samenwerking zal een positief effect hebben op het praktisch en succesvol innoveren. 
We zien deze gedachte terug in verschlllende initiatieven; het bedrijfsleven dat investeert in wetenschappelijk onderzoek, jonge onderzoekers die in samenwerking met een bedrijf hun onderzoek doen.
We zien deze inzichten bij het beleid van de overheid. Universiteiten worden aangesproken op hun 'kennisvalorisatie', het creeeren van maatschappelijke en economische waarde op basis van wetenschappelijke kennis en vaardigheden. Oftewel, het benutten van wetenschappelijke kennis in de praktijk.

Promovendis brengt partijen, door middel van een uniek concept, bij elkaar zodat wetenschap toegepast kan worden in de praktijk en de praktijk de wetenschap kan uitdagen met nieuwe vraagstukken. Beide partijen kunnen hierdoor profijt van elkaar hebben.

 

Quote

"De presentatie door Anne Kok over haar promotie onderzoek naar sustainability bij een bank was ontzettend inspirerend. Anne vertelde op een hele boeiende en bevlogen wijze welke struikelpunten ze tegenkwam en hoe zij dacht dat deze overkomen zouden kunnen worden om de weg richting een meer sustainable bank te bespoedigen. Ik vond het erg leerzaam en vooral inspirerend om te horen!"

Antoinette van Lier, Partner OwnershipCapital

Masterclass

‘Eventbranche.nl’, Platform voor event organisaties, organiseert i.s.m. Promovendis een masterclass ‘catering’ met twee jonge wetenschappers als sprekers. De masterclass heeft twee actuele onderwerpen: ‘het brein achter smaak’ en ‘voedselverspilling’. Deze masterclass op 20 maart a.s. staat open voor geïnteresseerden! Meer informatie en inschrijving via:
http://eventbranchelive.nl/b71/learnings.php

http://www.eventbranche.nl/nieuws/masterclass-catering-brein-achter-smaak-minder-verspilling-meer-omzet-12192.html

februari 2017

National PhD Day 2016

National PhD Day 29 oktober 2016. Met Rolf van Wegberg, voorzitter Promovendi Netwerk Nederland

Facebook Like

   

 Copyright by Promovendis | Disclaimer | Webdesign by Logo Huis